Castellano Català
H o m e

QUE ÉS NENS EN MOVIMENT?
 
És un programa d’educació multidisciplinari pel tractament del sobrepès i l'obesitat infantil, que promou canvis en aquells estils de vida i hàbits alimentaris poc sans que contribueixen a l’augment del pes i també canvis molt importants en l’alimentació, activitat física i expressivitat dels nen.

 A QUI VA DIRIGIT?
NENS PREPUBERALS AMB SOBREPÈS I OBESITAT D’ENTRE 7 i 12 ANYS D’EDAT
PARES O RESPONSABLES DE L’ALIMENTACIÓ DELS NENS
Formació teòrica i pràctica.
De caràcter participatiu i interactiu.
11 setmanes de durada en sessions d'una hora i mitja setmanal

 
MATERIAL EDUCATIU DEL CURS
Pels nens i nenes: 10 quaderns per treballar en les sessions teòriques i pràctiques.

Pels pares: Llibre teòric i pràctic dividit en 10 capítols. Amb informació referent a la problemàtica de l'obesitat i les seves repercusions i ressolució del problema. Conté a més a més tasques en les que es treballarà els diferents aspectes per aconseguir els objectius planejats.

 ELS PILARS DEL PROGRAMA
 
Els pilars bàsics del programa nens en moviment són:
Alimentació, exercici físic i emocionalitat.
Volem que els nens aprenguin hàbits alimentaris saludables, promovent l’activitat física i ajudant a desenvolupar la seva autoestima i expressió de les emocions, oferint al nen un apreditzatge de conductes i actituts positives per a millorar la relación amb els demés i amb ells mateixos.
Amb aquest canvi en l’estil de vida i d’actitut, aconseguim que el nen arribi més facilment a baixar el seu índex de massa corporal.

 ELS PARES O RESPONSABLES DELS NENS
 
Per obtenir l’èxit del programa, és imprescindible el treball simultani amb el pares i persones properes al nen. L’objectiu és acompanyar als pares i  familiars a una millor comprensió de la problemàtica del nen, incidint en la importància que te la seva participació al programa. Així mateix, s’ofereix als pares recomanacions sobre pautes nutricionals i conductuals que els poden facilitar enormement la seva tasca.

 
RESULTATS DEL PROGRAMA
 
El programa ja s'ha aplicat en l'Hospital Materno-infantil de la Vall d'Hebron, obtenint uns resultats molt esperançadors:
El 83,72% dels nens que van participar en el programa, van disminuir l'índex de massa corporal, així com el percentatge de greix corporal al finalitzar el tractament.
Va haver una millora en la qualitat de la dieta mediterrània. La proporció de nens que no esmorzaven va disminuir i va augmentar el consum de fruites, verdures i peix.
Els trets d'ansietat i depressió van disminuir, així com va augmentar el grau de satisfacció corporal.
Polymita Technologies